Innovativa lösningar för hållbara klinkerplattor med Stonefix Injektionslim

Klinkerplattor är kända för sin tålighet och långa livslängd, men ibland händer det att en platta lossnar. Många väljer att byta ut hela plattan, men det finns faktiskt ett smartare och mer kostnadseffektivt sätt att lösa problemet. Stonefix Injektionslim är en banbrytande produkt som erbjuder innovativa lösningar för att reparera och fixera både befintliga och nya klinkerplattor.

Byt inte ut löst golvplattor  – Reparera med Stonefix Injektionslim

Oavsett om det gäller ett nytt klinkergolv som inte är ordentligt lagt, eller gamla golvplattor som lossnar så är Stonefix lösningen. Istället för att genast överväga att byta ut klinkerplattor, kan du nu använda Stonefix Injektionslim för att förlänga livslängden och behålla skönheten hos dina klinkerplattor. Det är en smart och hållbar lösning som inte bara sparar tid och pengar utan också minskar onödigt avfall.

Det ihåliga ljudet och bristen på fästmassa

Om det låter ihåligt när du knackar på en klinkerplatta, kan det bero på att det finns för lite fästmassa på plattans baksida. Detta är ett vanligt problem som uppstår över tid på grund av slitage eller felaktig installation. Istället för att ignorera det ihåliga ljudet och riskera att plattan lossnar helt är det nu möjligt att åtgärda problemet med Stonefix Injektionslim. Detta speciallim penetrerar ytan och skapar en stark bindning mellan plattan och underlaget, vilket eliminerar det ihåliga ljudet och ger plattan ny stabilitet.

Reparera befintliga och nya plattor – Stonefix Injektionslim i aktion

Stonefix Injektionslim är inte bara till för att reparera befintliga plattor utan fungerar också utmärkt för att säkra nya plattor. Vid installationen av nya klinkerplattor är det avgörande att se till att de är ordentligt fästa för att undvika framtida problem. Om detta inte har gjorts ordentligt behöver du inte omedelbart lägga ett nytt golv. Använd Stonefix injektionslim för att säkerställa en stark och varaktig bindning. Detta är ett åtgärd som kan spara både tid och besvär på lång sikt.

Speciallim för fixering av lösa och ofullständigt vidhäftade plattor

Det unika med Stonefix Injektionslim är dess förmåga att fungera som ett speciallim för fixering av både lösa och ofullständigt vidhäftade plattor. Oavsett om du står inför problemet med lösa plattor som riskerar att lossna eller om du märker att nya plattor inte sitter ordentligt på plats, är detta speciallim den perfekta lösningen. Det tränger in i små utrymmen och skapar en stark bindning som ger dina klinkerplattor långvarig stabilitet.

En enkel och effektiv lösning för alla hem

Stonefix Injektionslim är utformat med användaren i åtanke och erbjuder en enkel och effektiv lösning för alla hem. Du behöver inte vara en professionell hantverkare för att dra nytta av dess fördelar. Appliceringen är snabb och smidig, och limmet torkar transparent för en diskret finish. Dessutom är det vatten- och väderbeständigt, vilket gör det idealiskt för både inomhus- och utomhusbruk. Stonefix är lämplig för klinkerplattor, natursten och även limmade trägolv. Golvvärme är inga problem.

Även lämplig för utomhusbruk och i våtutrymmen, förutsatt att de är tillräckligt torra. Om du är osäker på om Stonefix är lämplig, vänligen kontakta oss.

Offentlig miljö

Stonefix är också mycket lämplig för offentliga utrymmen. Du behöver inte bryta ut plattor och störningarna är minimala. Rummet behöver inte vara helt tomt och golvet kan användas igen samma dag.

Så här enkelt är det att använda Stonefix:

Användarinstruktioner för Stonefix Injektionslim

Stonefix Injektionslim är en effektiv lösning för att reparera klinkerplattor.  Följ dessa enkla steg för att säkerställa att du använder Stonefix på rätt sätt och får bästa möjliga resultat. Notera att för mindre reparationer med en eller några plattor kan du självständigt genomföra processen. Vid större projekt, eller om plattorna är större än 60×60, rekommenderas det att överlåta arbetet åt en professionell. Kontakta oss om du behöver professionell hjälp.

Steg 1: Förberedelse

Innan du påbörjar reparationen, se till att ytan är ren från damm, smuts och oljor. Använd en borste eller dammsugare för att avlägsna lösa partiklar. För bästa resultat, se till att golvet är tor och ren.

Steg 2: Bedöm var klinkerplattor låter lösa

Bedöm var klinkerplattor låter lösa eller ihåliga. Detta gör du genom att knacka på klinkerplattorna. Där det låter ihåligt är plattan lös. Markera den platsen med maskeringstejp.

Steg 3: Borra ett hål

Borra ett hål i fogen bredvid det ihåliga området. Borra ett extra hål i närheten för att tillåta luft att strömma ut under injektionen.

Steg 4: Injicera Stonefix Injektionslim

Placera patronen i patronsprutan, placera spetsen i borrhålet och börja spruta. Sluta spruta vid mottryck eller när limmet rinner ut ur det andra hålet.

Steg 5: Avsluta

Efter injiceringen: fyll hålen med en grillpinne för att motverka den kapillära verkan av limmet. Dessa pinnar avlägsnas bäst när kapillärverkan har upphört, men limmet ännu inte har härdat. Vanligtvis är detta efter 3 timmar. När limmet har härdat: bryt av pinnarna, borra ur hålet och applicera fogmassan.

Rensa

Använd våtservetter under arbetet för att omedelbart ta bort överflödigt lim. Om det fortfarande finns överskott av lim kvar, använd aceton* eller DEC21 direkt efter arbetet för att ta bort limmet. När limmet har härdat, använd ett epoxi rengöringsmedel, till exempel epoxy residu remover*

*Se till att du använder ett rengöringsmedel som inte skadar golvet. Om du är osäker, gör alltid ett test först

Torktid

Golvet går att gå på efter 3-5 timmar, limmet är torrt efter 24 timmar och helt härdat efter 7 dagar.

I normala klimatförhållanden, 20°C.

Följ dessa steg noggrant för mindre reparationer eller projekt med få stenplattor. För omfattande projekt eller om plattorna är stora, överväg att anlita en professionell för att säkerställa en korrekt och hållbar installation med Stonefix Injektionslim.

Avslutande tankar om Stonefix Injektionslim

Att byta ut en trasig klinkerplatta kan vara tidskrävande och kostsamt. Stonefix Injektionslim erbjuder en hållbar och ekonomiskt fördelaktig lösning för att reparera och fixera klinkerplattor, både befintliga och nya. Genom att använda detta speciallim kan du förlänga livslängden hos dina plattor och samtidigt minska ditt avtryck på miljön genom att undvika onödig avfallshantering. Ta kontroll över dina klinkerplattor med Stonefix Injektionslim och njut av ett hem med stabila och vackra ytor som varar över tid.